Yangın Kapısı Sırları
Yangın Kapısı Sırları
Blog Article
Binaların kuruluşsına mutabık kullanılan bu kapılar, iç mekanları birbirinden ayırarak yangına karşı emniyetli bölgeler oluşturur. Dayanıklı kuruluşsı ve sızdırmazlık özelliği ile çıdem yangın ve patlamaların henüz geniş alanlara yayölçülülükını önler. Bu sayede maddi veya tinsel kayıpları minimuma indirir ya da hasarsız atlatılmasını esenlar.
Umumi amacı insanların binayı hüsran görmeden terk etmesi olan kapıların, öncesinde yönlendirme tabelaları sonrasında ise yangın merdivenleri mekân düzenır.
Yangın kapıları her binanın önemli bir parçasıdır ve yaşantı kurtarabilir. Yangın kapıları yangının yayılmasını önleyebilir ve mülkleri hasardan koruyabilir.
Yangın kapısı kilidi bapların en önemli aksesuarlarından biridir. Kapının bizatihi kapanmasının peşi sıra kilit devreye girer ve kötü ile ısının karşı tarafa geçmesini önleyecek önlemi allıkır. Bu önlem bapnın sıkı hummalıya kapanmasını katkısızlamaktır.
Yangın Bapları tercihe gereğince; 60, 90 ve 120 zaman yangın dayanımı seçenekleriyle yapım edilebilir. Üretim aşamasında kullanılan taş yünü rakamı ve kalitesi, yangın kapısının en zemin kalite ve esenlamlık standartlarından biridir.
Yangın yönetmeliğine makul bir şekilde hazırlanan kapıların temelı aksesuarları üzerinde bulundurması şarttır.
Yangın anında kapıların sağlıklı şekilde açılıp - kapanması Yangın Bapsı Menteşesi kalitesi ve başka Yangın Bapsı Aksesuarları ile uyumuyla muhik orantılıdır. İçerideki duman ve ısının hariçya yansımaması yürekin kapının hızla kapanması çok önemlidir.
Kaçış merdivenlerinin engel, tavan Yangın çıkış kapısı istanbul ve tabanında hiçbir yerıcı gereç kullanılamaz ve bu merdivenler, yangına en azca 120 zaman dayanıklı engel ve en azca 90 zaman dayanıklı yaman sızdırmaz kapı ile öbür bölümlerden ayrılır.
Tasavvur olarak çeşitleme göstermekle beraberinde müşterek özellikleri, dayanıklı ve sağlıklı binada olmalarıdır. Standart iç baplara nispeten farklı bir kullanım ve özellikler çitndıran yangın merdiveni bapsı ve modelleri;
Bu önlemler kapsamında gereken noktalarda belli bir müddet ısı ve kıvılcım geçişine direnebilecek Yangın Bapları kullanılır.
Kaçış merdivenlerinin kapasite ve sayı itibarıyla en az yarısının vasıtasız çatı dışına açılması gerekir.
Binada mevcut kişilerin ısı ve dumandan etkilenmeden dışarıya yahut yangın merdivenlerine yetişmesinı sağlayan Yangın Kapısı modelleri kendi içinde sessiz kanatlı, çift kanatlı ve ürkü barlı Yangın Kapıları olarak sınıflandırılmaktadır.
Bu yol ekseri müstacel bir durumda çabucak açılabilen aptal çekilebilir veya rulo merdivenden oluşur. Merdiven ekseriya bir pasta mekanizmasına monte edilir ve gerektiğinde kolaylıkla uzatılıp anlayışsız çekilebilmesini esenlar.
Bu tür yangın merdiveninin taban özelliği kompakt ve yerden kullanım sağlayan dizaynıdır. Kullanılmadığında merdiven intizamlı bir şekilde yoldan uzakta saklanır ve bu da onu sınırlı alana iye binalar veya güzel duyusal düşünceların bir faktör evetğu binalar muhtevain münasip hale getirir.